Saint Tropez för avkoppling och fest

Om du har fått nog av stadsutflykter och svettiga hikar kan du ta flygplanet från Gibraltar till den franska rivieran, mer exakt till Saint Tropez som länge varit känt för sina glamorösa fester och lyxiga aktiviteter.  Förutom fester långt in på natten erbjuds även fina stränder och bra temperaturer i luft såväl som i vatten under sommartid.

Saint-Tropez har inte alltid varit den kuntpunkt för lyx och fest som den är idag. Faktum är att den tidigare varit en lugn och aktiv fiskeby. Det var någon gång efter andra världskriget turister uppmärksammade de långa och stränderna, samtidigt som yacht ägare lätt kunde parkera då utrymmet för båtar funnits kvar sedan fiskeindustrin var hög.

Inte en ort för alla

Populäriteten har inte sjunkit för Saint Tropez och att platsen är utformad för ”highrollers” är det ingen tvekan om. Därför rekommenderas inte denna reseort för alla. Drinkar på nattklubbar kostar till exempel mer än det tvådubbla av vad standardpriserna i Sverige ligger på och vill man bo på bra hotell kommer det kosta.