Museum

I San Marino finns det gott museum trots landets blygsamma storlek. I San Marinos Nationalmuseum finner du massor av arkeologiska fynd från den neolitiska tidsepoken fram till medeltiden och i Museum St. Francesco finns ett stort konstgalleri från 1500-talet. Museet ligger fin inrymt i en kyrka som har en fantastisk arkitektur, bara det är värt ett besök.

Museum of Ancient Arms har en stor samling av gamla vapen från hela världen. Här finns över 700 vapen, även skjutvapen från början av 1700-talet.

Gallery of Modern and Contemporary Art har en samling med 700 konstverk som består av oljemålningar, akvarell, skulpturer och fotografier. Många konstverk är flera hundra år gamla och är skapade av San Marinos mest kända konstnärer.

Om du är intresserad av var San Marinos befolkning har emigrerat genom åren så ska du besöka Museum of the Emigrant. Här finns historiska dokument, fotografier och databaser som dokumenterar migrationen från San Marino. Idag är bor de flesta emigranter i Italien, Frankrike, USA och Argentina, men 14 tappra emigranter bor numera i Afrika och Oceanien.